КАНДИДАТ ЗЕЛЕНСЬКИЙ - ВИРОК СИСТЕМІ ВЛАДИ

Можна довго і нудно розбиратись у політичних перспективах Зеленського, але слід визнати, що його вхід у президентську гонку став доволі стрімким. Тут він показав для тепер уже табору конкурентів на виборах свою стратегію: розрив шаблонів із дуже точним попаданням у моменті. Результат є. Реакція - відповідна. 

Порошенко два місяці із томосом, а Тимошенко - піврічними гастролями на форуми і конференції (де розповідала публіці про блокчейни) намагалися здобути рейтинг. А зараз - отримуйте нового кандидата.

Не дивно, що медіаактивність штабів БПП і БЮТу відразу переорієнтувалися у перший день 2019-го на атаку проти нового суб'єкту політики: робота кипить - свято почекає, тому що боротьба лиш починається. Це і зрозуміло, тому що якби вони не відчували б у Зеленському конкурента - тоді просто проігнорували б його заяву. Однак вона зачепила. І у даному випадку емоційна реакція тільки підігріє сильніший інтерес суспільства до персони коміка. 

Тепер політичний рейтинг Зеленського отримає імпульс, чого не вистачало до останнього моменту. Та і у конкурентів нема поки бодай розуміння того, як на цьому фронті вступати у конфронтацію. Небезпека для Порошенка і Тимошенко безумовно присутня, тому що антирейтинг Зеленського у рази нижчий від антирейтингу "китів" нашої політики, що може стати визначальним чинником у другому турі виборів.

Але ця ситуація стала симптоматичною. Яскрава, але не менш промовиста, вона демонструє рівень несприйняття людьми тих пустих обіцянок про реформи і краще життя: будь то у часи прем'єрства Юлії Володимирівни, чи у часи президентства Петра Олексійовича. Інструмент влади максимально дискредитував себе зашкалюючою брехливістю і некомпетентністю, зрадою принципів Майдану і використанням людей (як ресурсу). І той факт, що вже навіть коміки та співаки починають лізти у горнило політики, а також мають базову підтримку електорату - свідчить про суспільно-політичну безвихідь країни. 

Деградація еліт сягнула свого апогею, люди просто втомилися обирати між однотипних сортів лайна, які дають пусті обіцянки про зміни. Звідси і намагання знайти бодай якусь альтернативу, у першу чергу для себе. Навіть у таких неполітичних персонах, як Зеленський і Вакарчук. У цьому і полягає суспільний запит - запит на щасливу "лотарею". Але чи "вигорить" така авантюра?

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ПАРАЛІЧ НАЦІЇ: ДИЛЕМА ПОЛЯРНОСТІ ДЛЯ УКРАЇНИ

«ГАСТРОЛЮЮЧА» НАДІЯ

5 ПРИЧИН, ЧОМУ ВАКАРЧУК НЕ СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТОМ

МЮНХЕНСЬКИЙ ПРОВАЛ