ОНОВЛЕННЯ КУЛЬТУРНИХ ПЛАСТІВ


Після нашої перемоги всі південні, східні та деякі центральні регіони України повинні оновитися. Ракетами й бомбами росія випалює ці землі, лишаючи по собі лиш непридатні для життя території та руїни. Але що буде далі?

Зараз ми платимо величезну ціну за намагання жити цивілізовано та вільно, платимо тисячами життів найкращих серед нас. Ми у будь-якому випадку переможемо. Наші воїни героїчно боронять країну супроти «русского міра», якому не буде місця сьогодні і для наступних поколінь українців.

Так, війна триває: ще не одне село і місто будуть зруйновані. Російська злочинна армія інакше воювати просто не вміє. Однак зараз зрозуміло лише одне: ці терени, які нібито слугували опорою «русского міра» в минулому, повинні переродитися докорінно.

Вони повинні стати опорою оновленого українства, стати символом оновленої держави й тотальної відмови від всього російського, як непотрібного баласту в майбутньому.

Поруч з гігантськими жертвами й неосяжними руйнуваннями Україна отримує шанс перебудувати ці регіони по-новому, відмовляючись від попереднього отруєного надбання.

Ракетами та бомбами росія зносить культурні нашарування, які вона методично намагалася набудувати століттями на нашій землі. Ці огидні совкові коробки та імперські культцентри — вони лягають руїною після тисяч рашистських вибухів.

Пласти історії, створені в умовах багатовікового етноциду українців, найближчим часом кануть в лету. Поки вся ця майже безлюдніла територія більше схожа на Україну під час «Руїни», але так не буде завжди.

Після перемоги на ці землі повернуться люди. Але вже інші: або які усвідомили себе українцями, або які вже були свідомими того раніше. І відбудова повинна відбуватися за новими принципами та правилами, в центрі яких стоятиме Україна та українськість.

Ми отримаємо шанс знищити московство в Україні, в собі, в людях. Ми отримаємо шанс назавжди знищити імперію та комплекси у нас самих. І це обов'язково відбудеться.

Moskovia delenda est

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ПАРАЛІЧ НАЦІЇ: ДИЛЕМА ПОЛЯРНОСТІ ДЛЯ УКРАЇНИ

КАНДИДАТ ЗЕЛЕНСЬКИЙ - ВИРОК СИСТЕМІ ВЛАДИ

«ГАСТРОЛЮЮЧА» НАДІЯ

5 ПРИЧИН, ЧОМУ ВАКАРЧУК НЕ СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТОМ

МЮНХЕНСЬКИЙ ПРОВАЛ